flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Перший вирок за невиконання програми для кривдників

26 червня 2019, 11:38

Теофіпольський районний суд  виніс перший вирок за невиконання програми для кривдників

Затвердити угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором Старокостянтинівської місцевої прокуратури та підсудним. Останнього визнати винуватим у вчиненні злочину, передбаченого статтею 390-1 Кримінального кодексу України (умисне ухилення від проходження програми для кривдників, щодо якого такі заходи застосовані судом) та призначити йому покарання  у виді 1 року обмеження волі, звільнивши від його відбування з випробуванням на 1 іспитовий рік.

Такий вирок виніс Теофіпольський районний суд 44-річному жителю села Теофіпольського району.

18 січня цього року своєю постановою суд притягнув його до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення,  передбаченого частиною 2 статті 173-2 КУпАП, «Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування», та на 3 місяці направив для проходження програми для кривдників.

Утім, в обумовлені графіком дні проходження програми для кривдників в управлінні соціального захисту Теофіпольської РДА чоловік не з’явився, таким чином умисно ухилившись від її проходження.

«В  судовому засіданні підсудний свою вину в умисному ухиленні від проходження програми для кривдників  визнав повністю, підтвердив обставини, викладені в обвинувальному акті. Зазначив, що угоду з прокурором він уклав добровільно, просив суд її затвердити, погоджується на призначення покарання у виді 1 року обмеження волі із звільненням від відбування покарання з випробуванням 1 рік. Йому відомі та зрозумілі характер обвинувачення, вид покарання, інші заходи, які будуть застосовані до нього в разі затвердження угоди судом, а також наслідки укладення та затвердження угоди  та наслідки невиконання ним угоди», - ідеться у вироку Теофіпольського районного суду, який ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Довідково. Стаття 390-1 КК України. Невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або непроходження програми для кривдників

Умисне невиконання обмежувальних заходів, передбачених статтею 91-1 цього Кодексу, або умисне невиконання обмежувальних приписів, або умисне ухилення від проходження програми для кривдників особою, щодо якої такі заходи застосовані судом, -

караються арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду